30
Mayıs
2024
Perşembe
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Harran Üniversitesi'nde türban

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde ikinci akademik dönemde kampüs alanında türban ile girişin serbest olduğu ancak derslere girilemediği bildirildi.

Tekirdağ Namık Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi'nde türban yasağı dün delinirken, Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde ise kampüs alanına eskiden alınan karar doğrultusunda türban ile girişin serbest olduğu ancak derslere girilemediği belirtildi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, Harran Üniversitesi'nde daha önceden alınan kararın uygulandığını belirterek, "Biz demokratik ve laik bir ülkeyiz. Bize henüz türban hususunda yazılı bir belge veya bir talimat gelmedi. Anayasa Mahkemesi konusunu takip ediyoruz. Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) bize iletilmiş bir talimat söz konusu değildir. Eski uygulamamız devam ediyor. Kampüs alanına başörtülü alıyoruz ama derslere almıyoruz" dedi.

Bu arada, Harran Üniversitesi yaklaşık 5 yıldır almış olduğu kararı Yenişehir, Eyyübiye ve Osmanbey Kampüsü'nde kapalı alan önlerinde "Üniversitemizin kapalı mekanlarına türban ile girmek yasaktır" ibaresine yer verilirken, buralarda türbanlı öğrencilerin bahçeye giriş yaptıkları görüldü.

Üniversiteye türban serbestliği getirmek amacıyla TBMM'de yapılan Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlanmadan derslere türbanlı öğrencilerin alınmayacağı belirtildi. Harran Üniversitesi'nin üç kampüs alanına türban ile giren öğrencilere güvenlik görevlileri müdahale etmezken, kampüs bahçesine türban ile girişin yaklaşık beş yıldır sürdüğü öğrenildi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencileri ise konuyla ilgili görüş belirtmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim BEGEÇ IP: 88.229.110.xxx Tarih : 18.02.2008 14:44:24

ya aslında ben hiç bırşey anlayamıyorum bu işten bız bu zıhnıyetle nereye kadar gıdeceğiz söylermısınız özgürlüklerin insan haklarının hakım olduğu bır ülkede yaşıyoruz değil mi o zaman bu ne derse turbanlı gıremessın okulun kapalı alanlarına turbanla gırmek yasak pekı nerde kaldı bunun özgürlüğü insan hakları her tarafı açık olanlara neden bu kadar kafayı takmıyorsunuz...