19
Mayıs
2024
Pazar
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Harranlı kızlar okula gitmek istiyor

Şanlıurfa’nın Harran Ovası’nda pamuk tarlalarında çalışan Hatice Demirdağ ile Gurbet Abetürkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a seslenerek, "Bizi pamuk tarlalarından kurtarın. Ailelerimiz bizi okula göndermiyor, biz okula gitmek istiyoruz" dediler.

Türkiye’nin pamuk ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılandığı Şanlıurfa ve Harran Ovaları’nda aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla kilosu 150 bin liradan pamuk toplayan 14 yaşındaki Hatice Demirdağ, hem ailesinin hem de aşiretlerinin almış olduğu karar ile okula gönderilmediğini belirterek, "Haydi Kızlar Okula kampanyasını biliyorum ama elimden gelen bir şey yok. Ailem ve aşiretimiz beni okula göndermemek için karar aldı. Beni genç kız olduğum için okula göndermiyorlar. Hayatım boyunca okul yüzü görmedim. Haydi Kızlar Okula kampanyası çerçevesinde hiç kimse okula gitmem için bana gelmedi. Çünkü yaşım geçti artık. Çocukluğumdan beri tarlada çalışıyorum. Buradan Başbakan Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a sesleniyorum. Ben de her genç kız gibi okula gitmek istiyorum. Beni pamuk tarlalarından kurtarın" diye konuştu.
Harranlı 7 yaşındaki Leyla Demir ise, okul çağının geldiğini, ancak maddi imkansızlıklardan dolayı ailesi tarafından okula gönderilmediğini söyledi.
12 yaşındaki Naime Alsa da her kız çocuğu gibi okula gitmek istediğini, ancak aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla tarlada kilosu 150 bin liradan pamuk topladığını belirtti.
11 yaşındaki Gurbet Abetürkan da yaşıtları gibi okula gitmek istediğini, ancak maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemediğini ifade ederek, "Ben de okula gitmek istiyorum" dedi.
15 yaşına bastığını belirten Meryem Gezener ise, "İkinci sınıftan okuldan ayrıldım. Çünkü pamuk tarlasında çalışarak aile bütçeme katkıda bulunuyordum. Ailem okula gitmeme izin vermedi" şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 10:47:52
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 16:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?