19
Mayıs
2024
Pazar
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Harranlı öğretmenler okul yaptırdı

’Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde görev yapan öğretmenlerin maaşlarından kesilen paralarla yaptırılan 11 derslikli ’Öğretmenim Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nda, bin 100 öğrenci eğitim-öğretim görüyor.

Haydi Kızlar Okula’ kampanyası çerçevesinde öğretmenlerin maaşlarından yapılan kesintilerle yaptırılan okulda okuyan öğrenciler, yeni açılan okullarının gururunu yaşadıklarını söylediler.

Öğretmenim Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen Tarkan Kaya, okulun yapımında Milli Eğitim Bakanlığı ve Harran Kaymakamlığı’nın destek verdiğini söyledi.

Kaya, "Bu okulun açılmasının nedeni, köylerde okula gidemeyen ortaokul öğrencilerinin eğitime devam etmesidir. Pansiyonda kalan öğrencilerin yanında, servisle okula devam eden öğrenciler de var. Okula yoğun bir ilgi var. 1. sınıf için 4 sınıf açıldı ama yetmiyor. Erkek öğrenciler bile bu okula kayıt yaptırmak için talepte bulunuyor" dedi.

iha-harran
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 13:17:29
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 16:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim Özyavuz IP: 62.29.20.xxx Tarih : 26.04.2005 23:12:37
harranda okula katkıda bulunan herkese halk adına teşekkür ediyorum.Okul harran halkının da büyük maddi katkılarıyla tamamlandı.Şanlıurfa milli eğitim müdlüğüne seslenmek istiyorum,lütfen halkın büyük fedakarlık göstererek yaptığı katkıdan da bahsediniz.Pansiyonel kız ilköğretim okulunun inşaatının yarı maliyetini harran halkı karşıladı.lütfen bunu yalnız kendinize mal etmeyin,ETMEYİNKİ HALKI ÜZÜP YARDIM HEVESLERİNİ YOK ETMEYESİNİZ.lütfen enkısa zaman da okulun ismini ÖĞRETMENİM VE HALKIM İLK ÖĞRETİM OKULU olarak değiştirin ve herkesin hakkını iade edin.Eminimki en kısa zamanda bu konuda ilgililer gerekli duyarlılığı gösterecektir.