23
Mayıs
2024
Perşembe
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

'Haydi Kızlar Okula' meyvelerini vermeye başladı

’Haydi Kızlar Okula’ kampanyasında rekorların kırıldığı Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde, her geçen gün okula kayıt olan öğrenci sayısı artıyor. 10 ilköğretim okulu bulunan ilçede bu yıl okula merhaba diyen kızların sayısının bin 659 olduğu açıklandı.

Kız çocukların okullaşmasında rekorların kırıldığı ilçede çalışmaları sık sık kontrol eden Vali Şemsettin Uzun, kızların eğitimiyle yakından ilgileniyor. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Harran’da startını verdikleri ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyasında büyük başarı sağlandı.

İlçe genelinde bulunan 10 ilköğretim okuluna bin 659 kız öğrenci bu eğitim öğretim sezonu içinde kayıtlarını yaptırdı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan girişimler, öğretmenlerin aileleri ikna çalışması ve cezai müeyyideler sebebiyle ilçede kız çocukların okullaşmasında rekor sayıya ulaşıldı. 2003-2004 eğitim öğretim sezonunda 643 öğrencinin okula kayıt yaptırdığı ilçede bu eğitim öğretim sezonunda ise bin 659 kız öğrenci okula ’merhaba’ dedi.

Kız çocuklarının eğitimi için yaptırılan Öğretmenim Pansiyonlu İlköğretim Okulu en fazla kız öğrenci alan okullardan biri oldu. 598 kız öğrencinin yeni kayıt yaptırdığı okulda kız öğrencilerin sayısı fazla olunca özel kızlar sınıfı oluşturuldu. Yaş gruplarına göre 6-7-8-9 yaşındaki öğrenciler için ayrı 10 ile 14 yaş arasındaki öğrenciler için ayrı sınıflar kuruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 13:36:30
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 16:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?