22
Mayıs
2024
Çarşamba
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

İstanbullu çifte, Harran'da 'otantik' düğün

İstanbullu gençler, tarihi Harran'da dünya evine girdi. Aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte çıktıkları GAP turunun ilk bölümünde sürpriz bir kararla evlenen Feza Tonay ile Bengi Pançu, yörenin adetlerine göre nikahlarını kıydırdı.

İstanbul’da bir şirkette bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan Feza Tonay ile yine bir şirkette satış elemanı olan Bengi Pançu, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte 10 günlük GAP turuna çıktı. Yaklaşık bir yıldan beri nişanlı olan Bengi Panço ile Feza Tonay, tarihi Harran İlçesi’nde evlenmeye karar verdi. Nikah hazırlıklarını ailelerine haber vermeden tamamlayan çift, törene kısa bir süre kala kararlarını açıkladı. Aileler için sürpriz olan karar tura çıkan grupta büyük sevince yol açtı.

Tarihi Harran İlçesi’nde Belediye Başkanlığı’nın yardımlarıyla yöresel bir nikah töreni hazırlayan çift, yöreye ait kıyafetlerle mutluluğu yaşadı. Yöreye ait gelinlikle ata bindirilen gelin hanım, zılgıtlar, davul-zurna eşliğinde nikahın yapılacağı dünyanın ilk üniversitesinin kalıntılarına götürüldü. Tarihi üniversitenin kalıntıları arasında nikah töreni öncesi davul-zurna eşliğinde bol bol halay çeken grup, arkadaşlarının mutlu gününde doyasıya eğlendi.

Harran Belediyesi evlendirme memuru İsa Aslan tarafından nikahları kıyılan çift, davetlilerin zılgıtları arasında nikah defterini imzaladı. Damadın babası Ali Tonay tarafından yüzükleri takılan çift, Harran’da hatıra fotoğrafı çektirdi. Evlenmenin mutluluğuyla oyuna başlayan çifte nikah cüzdanları bu sırada verildi. Genç çift, yöreye ait bütün gelenekleri geriye getirdi. Gelin, Kümbetevlere girerken damat evin damında davetlilere çiçek attı.

Nikah töreni sonrası soruları cevaplandıran gelin ve damat böyle bir sürpriz yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Nikah töreninin kendileri için sürpriz olduğunu söyleyen gelinin annesi Gönül Gündüz Paçun ile damadın annesi Ayla Tonay, genç çifte mutluluklar diledi. Gündüz Harran’da düzenlenen yöresel nikah töreniyle evlenen çift, için gece Şanlıurfa Beyzade Konukevi’nde kına gecesi düzenlendi. Mum ışığı altında gelinin ve damadın eline kınalar yakıldı. Gece, halaylar ve oyunlarla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 10:55:41
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 14:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?