17
Mayıs
2024
Cuma
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Kız çocukları okula alıştı

Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde ilköğretim çağındaki kız çocuklarının okullaşma oranı önceki yıla göre yüzde 122 oranında arttığı belirtildi. Harran’da geçen yıl yalnızca 629 kız öğrenci okula başlamıştı.

Bu yıl ise bin 401 kız çocuğu ilk kez temel eğitime başlamanın heyecanını yaşadı.
Harran İlçesi’nde "Haydi Kızlar Okula" kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalarla, ilköğretim çağındaki kız çocuklarının okullaşma oranının önceki yıla göre yüzde 122 oranında arttığını belirten Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, geçen yıl yaptıkları çalışmalarla ilçede ailesi tarafından okula gönderilmeyen kız öğrenci sayısını bin 326 olarak tespit ettiklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, çeşitli okullardan öğretmenlerin de katılımıyla bir komisyon oluşturduklarını kaydeden Mehmet Küçük, "Özellikle köylerde aileleri ikna etmeye çalıştık. Okulların tatil olduğu dönemde bile sürdürülen çalışmalarla bir çok aileyi ikna etmeyi başardık. Harran’da geçen yıl yalnızca 629 kız öğrenci okula başlamıştı. Bu yıl ise bin 401 kız çocuğu ilk kez temel eğitime başlamanın heyecanını yaşadı. İlköğretim çağındaki kız çocuklarının okullaşma oranı önceki yıla göre yüzde 122 oranında arttı" dedi.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, projenin bu denli başarılı olmasında öğretmenlerin gönüllü faaliyetlerinin yanı sıra Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik’in de bizzat Harran İlçesi’ne gelerek aileleri ikna etmeye çalışmasının da etkili olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşinin Harran’a gitmesinin yanısıra öğretmenlerin de büyük bir payı olduğunu ifade eden Mehmet Küçük, "Harran’da öğretmenler tarafından yaptırılan pansiyonlu bir ilköğretim okulu var. Kız öğrenci artışına sebep oldu. Okulumuzda bin 20 tane öğrencimiz eğitim görüyor, 770 tanesi kız. Bu okul sayisinde de artış oldu. Öğretmen arkadaşlarımız köy köy ve ev ev dolaşarak aileleri ikna etti. Harran’daki artış diğer yerlere göre daha fazla. Bunun sebebi de okula gitmeyen çocuk sayısı çok fazla olması. Birecik İlçesi’nde artış yapamazsınız, çünkü okula gitmeme gibi bir problem yok. Halfeti İlçesi’nde durum aynı de aynı, Hilvan İlçesi’nde çok az okula gitmeyen çocuk var. Harran’da okula gitmeyen kızlar vardı, bunları okula getirince artış bu nedenle fazla oldu" diye konuştu.

harran
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 14:54:52
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 16:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?