19
Mayıs
2024
Pazar
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Sel gitti çamur kaldı

Şanlıurfa'da geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinden etkilenen Harran İlçesi'nde halk, selin ardından ev ve işyerlerinde biriken çamurları temizlenmeye çalışıyor. 

Geçen hafta meydana gelen sel baskını 3 mahalleyi tamamen, 2 mahalleyiyse kısmen etkilemişti. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait iş makinelerinin aralıksız çalıştığı ilçede, selden zarar gören mahallelerde temizlik çalışmaları yapılıyor. Kaymakamlık ve belediye başkanlığı ise evleri hasar gören vatandaşlara kumanya ve içme suyu dağıtıyor. Sel felaketinden sonra günlük yaşamlarına devam etmeye çalışan Harranlılar bir taraftan da büyük emek verdikleri ancak sular altında kalan pamuklarını kurutmaya çalışıyor. Çuvallar içindeki ıslanan pamukları yere seren Harranlılar, emeklerinin zarar görmesine üzülüyor. 

Harran Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz, 217 evin yaşanan sel felaketinden etkilendiğini, ilk etapta evleri büyük hasar gören 30 vatandaşın zararının tespitine çalıştıklarını belirtti. Selden zarar görenlerin birkaç günden bu yana yakınlarının yanında barındığını ifade eden Özyavuz, şu an için en önemli ihtiyaçlarının içme suyu olduğunu kaydetti. 

Selden zarar gören içme suyu şebekesini yenileme çalışmasında son aşamaya gelindiğini bildiren Özyavuz, ''Vatandaşlara dün 25 bin litre su dağıttık. Ayrıca 3 fırın tarafından hazırlanan ekmekleri geceleri ailelere dağıtıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, halk ve güvenlik güçleri de bize yardım ediyor. İlçede hayat normale dönmeye başladı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 18:27:06
Güncelleme :6 Kasım 2006 Pazartesi 18:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nevzat uyar IP: 85.106.251.xxx Tarih : 9.11.2006 21:08:57
alt yapının yetersiz olduğu ve bilinçsiz sulamanın yapıldığı bu yörede kaçınılmaz son oldu.Allah Yardım etsin.Yardımlar lütfen doğru yerlere gitsin