19
Mayıs
2024
Pazar
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Zirai ilaçlama uçağı düştü pilotun burnu kanamadı

Alınan bilgiye göre Harran İlçesi’nde pamukta görülen yeşil kurtla mücadele için ilaçlama yapan Süleyman Kara yönetimindeki uçak düştü.

Harran İlçesi’ne yaklaşık bir kilometre mesafede bulunan pamuk tarlalarına düşen uçağın pilotu Süleyman Kara, kazayı yara almadan atlattı. 4 günden beri Harran İlçesi’nde ilaçlama yaptığını söyleyen Pilot Süleyman Kara, "İlaçlama için havalandım. İkinci üçüncü geçişten sonra kaza meydana geldi. Dönüş sırasında sürat azalınca uçak düştü" dedi. 10 yıldan beri pilotluk yaptığını belirten Kara, ilk defa böyle bir kaza yaşadığını ifade etti. Kara, uçaktaki hasarın fazla olmadığını sözlerine ekledi.

Bu arada Harran İlçesi’ne 1 kilometre mesafede bulunan pamuk tarlasına düşen zirai ilaç uçağı, çocukların ilgisini çekti. Pamuk tarlasının ortasında duran uçağa meraklı gözlerle bakan çocuklar, pilot bölümüne oturarak eğlendiler.

Yetkililer, uçağın düşmesiyle ilgili soruşturmanın tamamlanmasından sonra uçağın, uzmanlar tarafından parçalara ayrılıp kamyonlara yüklenerek Adana’ya götürüleceğini kaydettiler.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 10:36:57
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 16:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?