19
Mayıs
2024
Pazar
HİLVAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Bebeğini öldüren anneye 11 yıl hapis

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde iki kardeşin tecavüzüne uğradıktan sonra hamile kalan, doğum yaptıktan sonra bebeğini önce aç bırakıp, sonra boğarak öldüren anneye Siverek Ağır Ceza Mahkemesi, 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti ayrıca tecavüzcü sanıkları ile ailelerine de çeşitli oranlarda ceza verdi.

Verilen bilgilere göre, Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde 23 Nisan 2003 tarihinde meydana gelen olayda F.Ç (17) bebeğini önce aç bırakmış, sonra da boğarak öldürmüştü. Çobanların ihbarı üzerine yapılan araştırmada komşu çocukları A.A ile C.A.’nın tecavüz ettiği F.Ç’nin hamile olduğunun anlaşılması üzerine ailesi tarafından A.A’yla evlendirildiği belirlendi. Evlendikten sonra doğum yapan F.Ç’nin çocuğun kimden olduğunu bilmemesi üzerine bebeğini önce aç bırakmış, sonra da ağzını bezle kapatarak öldürdüğü belirlenmişti.

Olayla ilgili olarak anne F.Ç.(Fatma Ç) ve 8 sanık hakkında Siverek Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık bir yıl süren dava sonuçlandı. Son karar duruşmasına da katılan F.Ç. (Fatma Ç.), hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, "Bir anneyi katil diye suçluyorlar. Ben çocuğu 9 ay karnımda taşıdım, nasıl öldürürüm. Verilecek cezayı kabul etmiyorum, tahliyemi istiyorum" dedi.
Diğer sanıklardan da son ifadelerini dinleyen mahkeme heyeti, daha sonra davayla ilgili kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, F.Ç.(Fatma Ç.)’ye tecavüz ettikten sonra evlenen A.A’ya küçük bebeğin öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle önce müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra cezasını 20 yıl ağır hapse indiren mahkeme heyeti, sanık A.A.’nın olay tarihinde yaşının küçük olmasını göz önünde bulundurarak 11 yıl 1 ay 10 gün ağır hapis ve 2 milyar 761 milyon 666 bin lira ağır para cezasına çarptırdı.

Tecavüzcü sanıklardan bir diğeri olan C. A.’ya, önce reşit olmayan mağdurenin ırzına zorla geçmek suçundan 10 yıl ağır hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın bebeğin ölüm olayına da karışması gerekçesiyle önce müebbet hapis verdi. Sanığın cezasını 20 yıl ağır hapse indiren mahkeme, C. A.’yı 30 yıl ağır hapis cezasına mahkum etti.


Sanıkların annesi Gazel A’yı da bebeği öldürmek suçundan müebbet hapis veren mahkeme, bu cezayı önce 20 yıla indirdi. Sanık Gazel A.’nın duruşmadaki tavrı göz önüne alınarak 16 yıl 8 ay hapis ve 1 milyar 5 milyon 459 bin lira ağır para cezası verildi.

Mahkeme, sanık F.Ç.(Fatma Ç.)’nin annesi İde Ç.’yi de, devlete haber vermeksizin küçük bebeği gömdürdüğüne karar vererek, 2 milyar 261 milyon 219 bin lira ağır para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın geçmişteki halini göz önüne alarak cezanın teciline karar verdi.
Mahkeme, doğurduğu çocuğunu öldürmek suçundan yargılanan anne F.Ç.(Fatma Ç.)’ye önce müebbet hapis cezası verdi. Suçu, ağır, haksız tahrik altında işlediğini kabul ederek cezasını önce 24 yıl ağır hapse, suç tarihinde yaşının küçük olmasını göz önünde bulundurarak ve duruşmadaki iyi halini de takdir ederek, F. Ç’nin cezasını 11 yıl 8 ay ağır hapis cezasına indirdi.
Mahkeme heyeti duruşmada yargılanan 3 sanığın da tecavüz ve öldürme olaylarına karışmadıklarını belirterek beraatlerine karar verdi.

ŞANLIURFA-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 17:38:16
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 14:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?