17
Mayıs
2024
Cuma
HİLVAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Bu köyde sigara yasak

Sigaranın zararlarının anlatılarak bitirilemeyeceğini belirten Bahçecik Köyü Muhtarı İsmail Yetkin, abisinin sigara yüzünden rahatsızlanması üzerine ihtiyar heyetinin sigara içmeyi yasakladığını belirterek, içenlere para cezası ve bir koyun kesme cezası verdiklerini söyledi. Köylerinin 204 nüfuslu olduğunu hatırlatan Yetkin, sigara içilip içilmediği konusunda köy halkının sürekli birbirini takip ettiğinin altını çizdi. Bu güne kadar 1 kişinin sigara içme yasağını deldiğini hatırlatan Yetkin, ceza olarak bir koyununa el konulduğunu belirterek, "Bu köylümüz sigara yasağına uymakta zorlanacağını anlayınca da İstanbul’da kendine bir iş bulup oraya yerleşti" dedi.

 


Köyde sigara yasağı fikrini ortaya atan ve uygulamaya konulmasında büyük payı bulunan köyün ileri gelenlerinden 65 yaşındaki Neşet Yetkin, ilk başta bu karardan sıkıntı çektiğini ancak şimdi herkesin memnun olduğunu söyledi. Yetkin şöyle konuştu; "Ben sigara yasağı uygulandığı güne kadar günde bir paket sigara içiyordum. Ancak sonra bıraktım. Bizim köyde aldığımız bu kararın tüm köylere örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.
Bahçecik Köyü’nde sigara yasağı uygulanmasına en çok sevinenler ise çocuklar oldu. Büyüklerin köyde yasak sebebiyle sigara içmeyi bıraktıklarını söyleyen çocuklar, daha sağlıklı günler yaşadıklarını söyledi. Babasının 3 yıl önce sigara içtiğini belirten İlyas Yetkin, sigara yasağının kendilerine de olumlu yansıdığını belirtti. Nermin İzgi isimli vatandaş ise, bütün Türkiye’nin sigara yasağı uygulamasına katılmasını istediğini ifade ederek uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bahçecik Köylüleri köy tabelası önünde toplanarak herkesi sigara bırakmaya çağırdılar.

iha-şanlıurfa
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 15:25:22
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 14:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?