18
Mayıs
2024
Cumartesi
HİLVAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Duyarlılığa davet

İnsanlar yaşamları boyunca mücadele içerisinde olurlar. Kimileri çok küçük beklentilerinin gerçekleşmesiyle mutlu olurken, kimileri ise geleceklerini ve gelecekteki kuşaklarını düşündüklerinden büyük başarılarının arkasından koşup dururlar.

Küçük beklentileriyle mutlu olan insanlar ancak bir gün sonradan küçük bir umut ile ne kadar büyük başarılarını kaybetiklerini anlarlar ama ne fayda. Ama ne fayda dedim çünkü dün elimizde olan fırsatlar bugün elimizde olmayabilir. Mesela seçimlerimiz de öyle değil mi?

Türkiye’de seçimler 5 yılda bir olur. Yani seçilen zat başarısız da olsa 5 yıl boyunca bulunduğu yeri 5 yıl geride bırakacaktır. Tabi bir de bu seçilen zatın 5-6 dönem üst üste seçildiğini düşünürsek, o yer en az 50 yıl geride kalmaz mı? Elbette kalır. Acı ama gerçek, bir örnek vereyim ki o örnekte içinde yaşadığımız Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi gibi yerlerimizden başka bir yer değildir. Seçimler döneminde geleceklerini (oylarını) bir römork kum, 50 torba çimento ya da hatır-gönül ile veren (satan) insanlarımız, ne yazık ki geleceklerini de vermektedirler. Tek isteğim o ki, insanlarımız çocuklarının gelecekleri konusunda biraz daha duyarlı olsunlar. Çocuklarımızın gelecekleri ve kaderleri köy koşullarında yaşamak değildir. Tüm insanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

Numan Sütpak - Kenthaber / Hilvan
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 20:22:57
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 09:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?