17
Mayıs
2024
Cuma
HİLVAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Fidanlar toprakla buluştu

Şanlıurfa Valiliği tarafından "Yeni Yıla Fidan Dikerek Yeni Umutlarla Girelim" kampanyası çerçevesinde Hilvan İlçesi Kapalı Spor Salonu kompleks sahasına 3 bin 970 adet fidan dikildi.

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun’un katılımı ile Hilvan İlçesi Kapalı Spor Salonu kompleks sahasında 3 bin 970 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Vali Şemsettin Uzun, Şanlıurfa’da yeşil alan yetersizliği bulunduğunu belirterek "Şanlıurfa ili Türkiye’nin bir cenneti durumunda. Şanlıurfa’yı yeşillendirmek durumundayız. En büyük sıkıntımız yeşil alan yetersizliği. Bir kampanyayla yaklaşık 10 bin dönüm arazide ağaçlandırma faaliyetlerine başlıyoruz. Özellikle vatandaşımızdan ricam şudur; vatandaşlarımız eğer kendi arazilerini bize tahsis ederlerse biz kendilerine kredi veriyoruz. Yarısı orman arazisi yarısı da meyvelik. Bozova’da bir vatandaşımız 800 dönüm arazisini verdi ve yaklaşık 156 milyar kredi verdik. Şimdi orada faaliyetler devam ediyor" dedi. Vali Uzun, "Vatandaşın arazisini ağaçlandıracağız ve kendisine teslim edeceğiz. Vatandaşlarımız arazilerinin bir kısmına mutlak suretle ağaç diksinler. Şanlıurfa’nın geleceği ağaca bağlı. Bu faaliyetten dolayı katkılarını bekliyorum. Bizlere destek olsunlar. Mutlaka arazilerine ağaç diksinler, biz kendilerine ağaçlandırma konusunda gerekli yardımı yapacağız" diye konuştu.

İl Çevre ve Orman Müdürü Kadri Alyamaç ise, "Bu yıl 3 bin dekar projeli sahamızı ağaçlandırdık. Sene sonuna kadar tüm faaliyetlerimiz bitmiş olacak. Bu sahalarda önümüzdeki yıl itibariyle de 10 bin dönüm sahanın ağaçlandırma projeleri hazırlandı. Sahaların yerleri tespit edildi ve yeni yıldan itibaren bu çalışmalara da başlayacağız. 2005 yılı için 1 milyon 500 bin fidan dikeceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Birecik Fidanlığı’nda tüplü ve yapraklı fidan olmak üzere toplam 300 hektar alana 450 bin fidan dikimine devam ediliyor. Kampanya çerçevesinde Şanlıurfa Merkez, Bozova ve Hilvan İlçesi’nde de toplam bin 100 adet tüplü, 3 bin 600 yapraklı muhtelif tür ve 11 bin çıplak köklü kızılçam fidanı, köylerde 100 bin adet yapraklı ve çıplak köklü fidan dikimi yapıldı. Bu yıl fidan dikim kampanyası çerçevesinde 578 bin 300 adet fidan dikildi. 2005 yılında bin hektar alana 1 milyon 500 bin ile 2 milyon arasında fidan diklmesi planlanıyor. Şanlıurfa’da mevcut 17 bin 723 hektar orman varlığından 7 bin 582 hektarı Özel İdare, bin 875 hektar da kamu kurum ve kuruluşlarınca ağaçlandırdı.

hilvan
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 15:05:07
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 14:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?