17
Mayıs
2024
Cuma
HİLVAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Tezek, doğal yakıt

Hilvan İlçesi’ne bağlı Akıncık Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, yaz aylarında velilerinin hazırladığı tezekleri okula götürerek ısınmaya çalışıyor.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, Akıncık İlköğretim Okulu’na kömür vermediği için öğrenciler eksi 9 derece soğukta ders yapıyor. Okullarında yakacak olmadığını belirten Akıncık köyündeki öğrenciler, kendi imkanlarıyla ısındıklarını söylediler. Velilerinin yaz aylarında hayvan pisliğinden yaptıkları tezeklerle ısınmaya çalıştıklarını belirten öğrenciler, "AB’ye bu şekilde giriyoruz" dediler.

Her gün sabah okula giderken yanlarında tezek götürdüklerini belirten örencilerden Maide Kada, "Her gün sınıfta ısınmak için yanımızda tezek götürüyoruz. Okulumuzda yakıt olmadığı için velilerimizin yaz aylarında yaptıkları tezekleri okula götürüyoruz. Isınma ihtiyacımızı tezeklerle karşılıyoruz" dedi.

Köy halkından Eyüp Kakaç ise "Okulda yakıt olmadığı için çocuklarımız hasta oluyordu. Dersten geri kalıyordu. Biz de öğretmenlerle konuştuk ve okula tezek göndereceğimizi söyledik. Onlar da anlayışla karşıladılar" diye konuştu.

Hilvan
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 15:22:52
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 14:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?