18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVEREK - ŞANLIURFA

20 yıldır kullanılmayan sağlık ocağını ev yaptılar

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Güvercin köyüne 20 yıl önce yaptırılan sağlık ocağı, kullanılmayınca genç çifte yuva oldu. Köy muhtarlığı tarafından kendilerine verilen sağlık ocağı binasında oturan Çelik çifti, 8 aydır burada yaşamını sürdürüyor.

Siverek İlçesi'ne bağlı Güvercin köyüne 1985 yılında yaptırılan ve kısa bir süre hizmet veren sağlık ocağının kapılarına daha sonra personel problemi sebebiyle kilit vuruldu. Yaklaşık 20 yıl boyunca kapalı kalan sağlık ocağının viraneye dönüşmesinden korkan Güvercin köy muhtarı Hüseyin Asaflı, binayı yeni evlenen Bahri ve Ayfer Çelik çiftine bakımını yapmaları şartıyla ev olarak verdi.

Yaklaşık 1.5 yıl önce aynı köyden sevdiği kızı Ayfer Çelik'i kaçırarak evlenen ve ev problemini çözemeyen Bahri Çelik, muhtarın bu haberi karşısında sevindi. Yaklaşık 8 aydan beri yaşadıkları sağlık ocağı binasını 2 odalı bir eve dönüştüren genç çift, burada evlat sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Yaklaşık 500 milyon lira masraf ederek eve dönüştürdükleri sağlık ocağı içerisinde ebesiz, sağlık personelsiz doğum yapan Ayfer Çelik, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Aygün ismini verdikleri kızlarıyla sağlık ocağı içinde mutlu bir yaşam sürdüren genç çift, hallerinden hayli memnun.

Sevdiği kızı kaçırdıktan sonra ev problemi yaşadıklarını maddi durumu iyi olmadığı için de sağlık ocağına girmek durumunda kaldıklarını söyleyen Bahri Çelik, 20 yıldır boş bekleyen binanın bakım ve onarımını da yaptırdıklarını söyledi.

Güvercin köyü muhtarı Hüseyin Asaflı, 1985 yılından beri boş bekleyen sağlık ocağıyla ilgili valilik, kaymakamlık ve ilgili müdürlüğe defalarca dilekçe verdiklerini, ancak bir sonuç alamayınca binayı bakımını yapmaları şartıyla genç çifte ev olarak verdiklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 10:22:45
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 10:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?