2
Haziran
2024
Pazar
SİVEREK - ŞANLIURFA

60 köy yolu ulaşıma açıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 60 köy yolunun ulaşıma açıldığı bildirildi.

Şanlıurfa İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Aralık Cuma günü gece etkili olan kar yağışı sonrası GAP Havaalanı çevresi, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 110. kilometresi ile Siverek ilçesi Karacadağ bölgesi başta olmak üzere, yaklaşık 60 köyün yolu ulaşıma kapandı.

Yolları kapanan bölgelere Özel İdareye ait greyder, kepçe ve dozerlerin bölgeye sevk edilerek, çalışmalara başlandı. Hafta sonu yürütülen çalışmalarla 7 grup yolu ile birlikte kapanan 60 köy yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Bölgedeki çalışmaları yerinde takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Özel İdaresi çalışanlarının 2 gün içerisinde büyük bir başarı elde ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Siverek ilçesi ve merkez köylerinde yoğun kar yağışı oldu. Sayın Valimiz Celalettin Güvenç'in talimatları doğrultusunda, İl Özel İdaresince oluşturulan ekipler, kapalı bulunan GAP Havaalanı ve Siverek-Diyarbakır karayolunu ulaşıma açtık. Daha sonra, özellikle Karacadağ bölgesinde bulunan köy ve mezraların tüm yolları kapanmıştı, iki gün boyunca yaklaşık 60 köy yolunu kardan temizledik. Kapalı köy yolu kalmadı"


 

AA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2011 Pazartesi 15:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?