26
Mayıs
2024
Pazar
SİVEREK - ŞANLIURFA

80 TL'lık mahşer yeri!

Siverek’te Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dar gelirli ailelere dağıtılan 80 liralık yardımı almak isteyenler çifte eziyet yaşadı.

Kurban Bayramı öncesi 5 bin 404 aileye dağıtılmasına karar verilen 80 liralık yardım için önceki gün vakfa hücum edip çeklerini alanlar, dün de çekbozdurmak için banka kapısında toplandı.

Çoğu kadın, bir kısmı yaşlı yüzlerce kişi, erken saatlerden itibaren Camikebir Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası önünde toplandı. Mesainin başlamasının ardından, yoğun kalabalık nedeniyle görevliler, paralarını almak isteyenleri gruplar halinde şubeye almaya başladı. Ancak, saatlerce beklediği için biran önce içeri girmek isteyenler birbirleriyle ve banka görevlileriyle tartıştı.

Tartışmanın ardından izdiham oluştu. İzdihamda, onlarca kadın ve yaşlı yere düştü. Yere düşenlere aldırış etmeden içeriye girmek isteyenlerin ezdiği yaşlılar ve kadınlar çığlık atarak yardım istedi. Çevredekiler ve esnaf, yardım isteyenleri yerden kaldırırken, herhangi bir önlem alınmamasına tepki gösterdi.
Tüm bunlar yaşanırken banka kapısında sadece bir güvenlik görevlisinin bulunduğu, polisin de önlem almadığı gözlendi.

Ezilme tehlikesi geçirenler, “Kimse 80 lira için bu rezalete katlanmaz. İhtiyacımız olmasa asla burada olmayız. Sabah ezanı ile gelip kuyruğa girdik. Şubeye girebilmek için eziliyoruz” diye tepki gösterdi. Yardım dağıtımı birkaç gün sürecek.

Mehmet Sezgin - Radikal
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 16:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?