19
Mayıs
2024
Pazar
SİVEREK - ŞANLIURFA

AKP bölge Milletvekili Bayrak: 'Kesintiler fazla kullanımdan kaynaklanıyor'

Siverek ve Viranşehir ilçeleri arasında bulunan Karakeçi bölgesindeki köylülerin elektrik kesintilerini protesto etmelerinden sonra AK Parti Milletvekili Faruk Bayrak, Ankara'da TEDAŞ ve TEİAŞ yetkilileriyle bir toplantı yaptı.

Toplantıdan sonra yazılı bir açıklamada bulunan Milletvekili Bayrak, bölgedeki kesintilerin en önemli nedeninin Şanlıurfa'da tüketilen enerji miktarının çok fazla artması olduğunu kaydetti. Bayrak, "Türkiye'de yıldan yıla artan enerji talebi yüzde 6'lar seviyesinde olmasına rağmen, Şanlıurfa'da geçen yıldan bu yıla kadar ilave enerji talebi yüzde 30 artmış bulunmaktadır. Yani Şanlıurfa, Türkiye'nin 5 yılda sağladığı artışı bir yılda gerçekleştirmiştir.

Bu artış önceden görülemediği ve buna paralel yeni yatırımlar, iyileştirmeler yapılamadığı için mevcut tesisler ve hatlar bu talebi karşılamakta zorlanmaktadır" ifadesini kullandı. Ankara'da TEDAŞ ve TEİAŞ yetkilileriyle yapılan toplantı hakkında da bilgi veren Bayrak, bölgede günlük elektrik kısıtlamasına gidileceğini kaydetti. Bayrak, yazılı açıklamasında şunları belirtti:

"Kısıtlama programını genel müdürlerimiz açıklamıştır. Ancak ben şu kadarını söylemek istiyorum. Kısıtlama herkes için 24 saatte 4 saat olacaktır. Her bölge günün 20 saatinde sürekli kaliteli enerji alacaktır. Her ne kadar enerji fiyatları tarım girdisi açısından fazla olsa da yarınlarımızı kurtarmak için gerekli ilave yatırım ve iyileştirmeleri yapabilmek için her vatandaşımız kullandığı enerji beledilini ödeme konusunda hassasiyet göstermelidir. Aksi halde ödenmeyen her elektrik ücreti hassas davranan duyarlı vatandaşlarımıza yük olmaktadır."

iha-s.urfa
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2004 Cumartesi 13:24:06
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?