31
Mayıs
2024
Cuma
SİVEREK - ŞANLIURFA

Bombacının agabeyi konuştu

Mersin'de, otoyol çıkışında yakalanacağını anlayınca kullandığı bomba yüklü otomobili infilak ettirerek 13 polisin yaralanmasına neden olan teröristin ağabeyi Abdülkadir Güneşoğlu, kardeşinin cenazesine sahip çıkacağını söyledi.


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi doğumlu 'Kemal' kod adlı Müslüm Güneşoğlu'nun (28) Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karabahçe köyünde yaşayan ağabeyi Abdülkadir Güneşoğlu, kardeşinin cenazesini köye getirip gömeceklerini söyledi.


Türkiye'de sadece 9 kişi değil her gün asker cenazesi geldiğini, dağdakiler, her gün insanların öldüğünü anlatan Abdülkadir Güneşoğlu, "Daha doğrusu biz kana karşıyız. Ben isterim ki Türk medyası biraz duyarlı olsun. Her gün mesela yaşlısı genci bağırıyoruz. Yeter diyoruz. Bugün Müslüm ile bitmez. Müslüm'ün kabilesi var. Yarın benim küçük çocuğum sormaz mı. Amcam ne oldu. Ne diye öldü. Yeter yani diyoruz" dedi.


2004 yılında terör örgütü PKK'ya katıldığı saptanan ilkokul mezunu 7 kardeşli ailenin çocuğu Müslüm Güneşoğlu'nun ağabeyi Abdülkadir Güneşoğlu, kardeşinden 2004 yılından sonra haber alamadıklarını belirterek "Yine de yeter diyoruz. Bu ne Türkiye için ne Kürtler için hiç kimse için bir yarar getirmez. Tek dileğimiz barıştır, kanın durmasıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?