18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVEREK - ŞANLIURFA

Çoban ressamlardan yağlı boya sergisi

Siverek'in Sarıören Köyü'nde çobanlık yapan iki kişi, yağlı boya tablolarından oluşan bir sergi açtı. Şanlıurfa'da çobanlık yapan iki kişi doğa ve yaşamı anlatan 41 yağlıboya tablo sergisini Şanlıurfa Belediyesi sergi salonunda sergiledi.

Şanlıurfa Belediyesi'nin desteklediği çobanların yağlıboya resim sergisi açılışına Vali ve Belediye Başkanının gelmemesi dikkat çekti. Siverek İlçesi Sarıören Köyü'nde çobanlık yapan 45 yaşındaki Yakup Sultan, ressamlığı devam ettirebilmeleri için gerekli desteği beklediklerini belirterek, "Bizim maddi imkanımız yoktur. Sergiyi açmamızdaki amacımız ressamlığı bırakmamak içindir. Aslında bizlere maddi ve manevi destek verilmesi lazım. Bize bazı vakıflar tarafından destek sağlandı. Buradan aldığımız para ile malzeme alarak buradaki resimleri yaptık. Bu mesleği devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Çobanlık yaprak hayatlarını idame ettiren 35 yaşındaki ilkokul mezunu Bekir İrkey ise, "Siverek'te çobanlık yapıyorum, köyde hayvan güderim. 7 yaşında taşların üzerinde resim yapardım. Bu merakım devam etti. Köy öğretmenimizin desteği ile geçen yıl bir kaç resim yaptık. O da Milli Eğitim Müdürüne gösterdi ve ressamlık serüvenimiz böyle başladı"dedi.

Şanlıurfa Siverek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldıkları yardım parası ile tuval ve boya alarak yağlı boya resimleri yaptıklarını belirten Bekir İrkey, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden bir miktar para verdiler. O parayla bir boya ve tuval aldık. Böylelikle ilk sergimiz köy meydanında ikinci sergimiz Kız Meslek Lisesi'nde açtık. Üçüncü sergimizi burada açıyoruz" diye konuştu.

Siverek Kaymakamlığı SYDV'dan maddi, belediyenin de manevi destek verdiği çoban ressamlar, sergilerinin kurdelesini kendileri kesti. Ressam çobanlar ziyaretçilere yaptıkları eserleri anlattılar. Ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan serginin 5 gün açık kalacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 11:17:36
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 12:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
senem yegin IP: 78.162.226.xxx Tarih : 15.04.2008 18:13:07

yapılan bu güzel davranış için gerçekten emeği geçenlere büyük saygı duyuyorum.teşekkür ediyorum.bende resim yapıyorum.resim yapanlar için sanatına saygı ve sanatının devamlılığı çok mühimdir.bunun için sanatçılarımıza maddi ve manevi desteğimizi sağlayalım ve duyarlı olalım.saygı ve hürmetlerimi sunarım.