19
Mayıs
2024
Pazar
SİVEREK - ŞANLIURFA

Elektriksiz kalan köylüler direklerini kendileri dikiyorlar

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne bağlı köylerde 45 gündür yaşanan elektrik kesintisi sonrası köylüler, bir an evvel elektriğe kavuşmak için yıkılan direkleri dikmeye başladılar.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde yaklaşık 45 gün önce yaşanan şiddetli fırtına ve kar yağışı, Bucak bucağı ile bağlı 34 köye elektrik taşıyan 20 direğin yıkılmasına sebep oldu.

Direklerin yıkılması ve tellerin kopması sonucu elektriksiz kalan köylülerin yaptığı girişimler sonucu TEDAŞ, bölgede yapılacak işleri ihaleye çıkardı.

İhaleyi alan firmanın bir an evvel işi bitirmesini isteyen köylüler, elektriğe kavuşabilmek için adeta birer işçi gibi çalışmaya başladılar.

Bölgedeki köylerden gelen vatandaşlar firmanın getirdiği direkleri açılan kuyulara yerleştirdikten sonra traktörlerle getirdikleri kum ve çimentoyu sırtlarında taşıyarak çalışmalara katıldılar.

45 günden beri kaldıkları karanlıktan kurtulmak isteyen köylüler, derelerden ellerinde kovalarla su, sırtlarında çuvallarla kum taşıyarak direk dikme işine yardımcı oluyorlar.

45 günden beri köylerin elektriksiz kaldığını belirten köylüler, "İhaleyi alan müteahhittin bir an evvel çalışmayı tamamlayabilmesi için bizler de çalışmaya razı olduk. Direklerin bir an evvel dikilerek köylere elektrik verilmesini istiyoruz" dediler.

Siverek-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:48:58
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 11:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?