18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVEREK - ŞANLIURFA

Köy meydanında resim sergisi

Siverek'e bağlı Sarıören Köyü’nde Yakup Sultan ve Bekir Bikey isimli çobanlar, yaptıkları resimleri köy meydanında sergiliyor. Ağaç dallarına, çamaşır iplerine asılan eserler köylülerin büyük ilgisini çekiyor.

Sarıören Köyü’nde hayvan otlatarak geçimlerini sağlayan Yakup Sultan ve Bekir Bikey, merak ederek başladıkları resim sanatını ilerletiyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle ilköğretim okulundan ayrılıp çobanlık yapmaya başlayan Yakup Sultan ve Bekir Bikey’e en büyük destek köy öğretmeni Sinan Demirkıran’dan geliyor.

Öğretmenin desteğiyle resim yapmaya başlayan çoban ressamlar, eserlerini köy meydanlarında sergiliyorlar. Köylerinde ikinci kez eserlerini sergileyen Yakup Sultan ve Bekir Bikey, gördükleri ilgiden hayli memnunlar. Yağlıboya eserlerini çamaşır iplerine, ağaç dallarına asarak sergileyen ressamlara köylüler büyük ilgi gösteriyor.

Kendi imkanlarıyla yaptıkları yağlıboya eserleri sergilemekten mutlu olduklarını belirten ressam çobanlar Yakup Sultan ve Bekir Bikey, ilçe kaymakamlığının destek olması halinde bu sanatlarını daha ileriye götürmek istediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 13:48:51
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 10:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?