16
Mayıs
2024
Perşembe
SİVEREK - ŞANLIURFA

Mazlum-Der'in seçim gözlemleri

İnsan Hakları Derneği (İHA), İnsan Hakları ve Muzlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) ile Şanlıurfa Hukukçular Derneği, Şanlıurfa il ve ilçelerinde yaptıkları seçim gözlemlerini, düzenledikleri bir basın toplantısıyla açıkladı.


Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Gülay Koca Öztürk, Mazlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Arısüt ile Şanlıurfa Hukukçular Derneği Başkanı Ömer Avcı katıldı. Türkiye halkının gerçek iradesinin sandıkları yansıması amacıyla çeşitli yerlerde seçimleri gözlediklerini belirten Muzlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Arısüt, Şanlıurfa il merkezinde ve kırsalında bazı usulsüzlükler olduğunu önü sürdü.

Mustafa Arısüt, "Siverek ilçesinde Avrupa Birliği ülkelerinden gelen izleme heyetinin de köylere ve sandık çevrelerine sokulmadığı tarafımızca tespit edilmiştir" dedi.


Arısüt, Şanlıurfa'da seçimlerin demokratik ortamda gerçekleşmediği kanaatinde olduğunu belirterek, "Bu şaibelerle ilgili yetkililerin derhal kamuoyuna açıklama yapmasını, 22 Temmuz Genel Seçimleri çercevesinde yapılan Şanlıurfa ve ilçelerindeki seçimlerin yenilenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 02:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?