18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVEREK - ŞANLIURFA

Mucitlere meydan okuyor

Siverek'e bağlı Sarıören köyünde yaşayan Hasan Maltekin, yaptığı icatlarla dünyanın ünlü mucitlerine adeta meydan okuyor. Daha önce elektrik kesintileri sebebiyle sıkıntılar yaşayan çiftçiler için su kuyularındaki sondaj makinelere uzaktan kumanda yapan Siverekli mucit Hasan Maltekin, şimdi de çocukları çok ağlayan annelere kumandalı beşik imal etti.

Köydeki kadınların çalışırken çocuklarına bakmakta zorlandıklarını gözleyen Siverekli mucit Maltekin, alet ve malzemelerini alarak çalışmaya başladı. Çocukların yatırıldığı beşik için uzaktan kumanda aleti yapan Maltekin, anneleri büyük bir problemden kurtardı.

Ev dışından bile çalıştırılabilen makine sayesinde annelerin rahat bir nefes aldığını belirten Maltekin, "Köyümüzde kadınlar çalışırken çocuklarını bakmakta zorlanıyordu. Çocuk ağladığı vakit elindeki işini bırakarak beşik sallamaya geliyordu. Bende bunun üzerine uzaktan kumandalı beşiği yaptım. Alet sayesinde çocuğun ağladığını da duyabilen anneler düğmeye basarak beşiği çalıştırabiliyor" dedi.

Siverekli mucidin yaptığı uzaktan kumandalı beşiği yaklaşık 6 aydan beri kullanan yengesi Rukiye İlke ise yeni aletle büyük bir rahatlık yaşadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 13:08:32
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 11:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?