19
Mayıs
2024
Pazar
SİVEREK - ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Siverekli kadınlar bilgisayar öğreniyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, 3 yıl önce ACE firması ve Siverek Belediyesi’nin katkılarıyla açılan Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) bin 532 kadın kurslara katılarak eğitildi.

Siverek ÇATOM Saha Sorumlusu Derya Işıkalan, ÇATOM’ların bölgedeki kadınların statüsünü yükseltmeye yönelik çalışmalar sürdürdüğünü belirterek, "ÇATOM’lar bu konuda büyük görev üstleniyor. Bölgedeki kadınlara töre cinayeti, başlık parası ve berdel gibi konuları anlattık. Ama bunlar zamanla aşılıyor. Siverek ÇATOM bu yıl 3. yılına girdi. Bu süre içinde bin 532 genç kız ve kadın bilgisayar, bağlama, nakış, okul öncesi eğitim, çocuk gelişimi ile sağlık eğitimi gibi kurslara katılarak eğitim gördü. 550 kadın ve genç kız bilgisayar öğrendi, internete bağlanarak dünyayı takip etti. Gelir getirici kurslar sayesinde aile bütçelerine katkı sağladılar" dedi.

Işıkalan, ÇATOM’a gelen kadınların çocukları için okul öncesi eğitim merkezi oluşturduklarını ve bu merkezde şimdiye kadar 170 çocuğa eğitim verildiğini de ifade ederek, önümüzdeki günlerde resmi nikahı bulunmayan aileler için toplu nikah çalışmalarına başladıklarını söyledi.

ŞANLIURFA-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 00:00:11
Güncelleme :11 Ocak 2004 Pazar 15:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?