18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVEREK - ŞANLIURFA

Şanlıurfa Siverek: Yaşıtları okula, onlar soğan temizlemeye gidiyor

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde dar gelirli ailelerin çocukları, aile ekonomisine katkıda bulunmak için hal pazarında soğan temizliyor.

Yaşları 9 ile 14 arasında değişen çocuklar, her sabah 5 kilometre yol katederek, Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan hal pazarına soğan temizlemeye gidiyor. Tarlada toplanan çamurlu soğanın satılmak üzere getirildiği hal pazarındaki komisyonculardan iş isteyen çocuklar, temizledikleri her deste için 250 bin lira alıyor.

Şirinkuyu, Esmerçayı ve Selimpınar mahallelerinden hal pazarına soğan temizlemeye giden yaklaşık 20-30 arasında çocuk, günlük 4 milyon lira kazandıklarını söyledi.
Günde 20 ile 30 deste soğanı temizlediğini belirten Mehmet Eyüp Çakmak (14), "Babam günlük yevmiyecidir. Kamyonlardan saman boşaltıyor. Ben de aile bütçeme katkıda bulunmak için sabah erkenden soğan temizlemeye gidiyorum. Maddi durumumuz iyi olmadığı için okula gidemedim. Hergün soğan temizliyorum. Sağ elimi kıyma makinasına kaptırdığım için tek elle çalışmakta zorlanıyorum. Bu işi de yapmak zorundayım. Çünkü mali durumumuz çok zayıf" dedi.

ŞANLIURFA-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?