18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVEREK - ŞANLIURFA

Şanlıurfa Siverek'te eğitime radyolu terapi

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde eğitim öğretim gören yaklaşık 40 bin dolayındaki öğrencinin yaşadığı sıkıntıları çözmek ve onlara sınavda başarının temel sırrını öğretmek için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Rehberlik Koordinatörlüğü tarafından yerel bir radyoda öğrencilere yönelik program yapılıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Rehberlik Koordinatörlüğü yapan öğretmen Korhan Sezgin, ilçede yayın yapan yerel radyo Süper FM’de, "Bölgenin kalkınması izin temel eğitim çok önemli. Öğrenci başarısında aile iletişimi, öğrenmede ve sınavlarda üstün başarı nasıl elde edilir, stresi yenme yolları, sınav ve sınanma kaygısı, öğrenmeyi öğrenmek" konularında ve kız çocuklarının okutulması yönündeki sorunları ele alıyor.

 
Öğretmen Korhan Sezgin, bölgenin kalkınması için temel eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımız uzun ve yorucu bir çalışma döneminin sonuna yaklaşıyor. Onların içinde bulundukları stres ve heyecan doğal olarak ailenin diğer fertlerini etkiliyor. Onların bir yandan başarılı olmalarını bekliyor, diğer yandan da bu gerilim ortamını, onların yaşamlarına yapılan bir haksızlık olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Sınavda da en iyi başarıyı sağlayabilmek ve bunun yanı sıra sağlıklarını koruyabilmek için onların ne kadar çalışmaya, ne kadar gerilime ne kadar dinlenmeye ve ne kadar gevşemeye ihtiyaç duyduklarını bilmek gerekir.

Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sınav döneminde öğrencilerimize biraz ışık tutabilmek için öğretmen, öğrenci ve aile üçgeninde yapılan yaygın hatalı tutumları ve bunların çözümlerini içeren rahatlatıcı konuşmaları, radyoda yaparak öğrencilerimizi motive etmeye çalışıyoruz" dedi.

ŞANLIURFA-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?