17
Mayıs
2024
Cuma
SİVEREK - ŞANLIURFA

Siverek: Aile Planlaması için bilboardlara ilan asıldı

Şanlıurfa’nın Siverek İlçe Belediyesi, şehir merkezindeki bilboardlara yazı ve resimler yerleştirerek vatandaşları nüfus planlaması konusunda bilinçlendiriyor.Konu ile ilgili açıklama yapan Siverek Belediye Başkanı Hasan Çelebi, ilçedeki doğum oranının Türkiye ortalamasının bir hayli üstünde olduğunu belirterek, yalnızca yılın ilk yarısında 6 bin dolayında bebeğin dünyaya geldiğini söyledi.

Hızla artan nüfusun ilçede yoksulluk ve işsizliği beraberinde getirdiğini belirten Çelebi, vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini belirtti. 3 ay önce "Aile Planlaması Kampanyası" başlattıklarını kaydeden Çelebi, bu kapsamda şehir merkezindeki bilboardlara nüfus planlaması ile ilgili yazı ve resimler yerleştirerek vatandaşları nüfus planlaması konusunda bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kampanyaya destek vereceklerini açıklayan Siverek Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) sorumlusu Derya Işıkalan, 4’er kişilik gruplar hallinde evleri tek tek dolaşarak kadınlarla görüşeceklerini kaydetti.

iha-siverek
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 12:32:37
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 11:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?