18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVEREK - ŞANLIURFA

'Siverek-1 Uzay Robotu' görücüye çıktı

Siverek'te düzenlenen 1. Geleneksel Bilim Şenliği’nde öğrenciler, hayallerini kurduğu projeleri gerçekleştirdi. Birbirinden ilginç 90 projenin yer aldığı Bilim Şenliği’nde en büyük ilgiyi ’Siverek-1 Uzay Robotu’ gördü.

Siverek Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "1. Geleneksel Bilim Şenliği", 21 ilköğretim, 6 liseden öğrencilerin 90 projesiyle start aldı. Siverek Endüstri Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen sergide yer alan projeler davetlilerin büyük ilgisini çekti. Yaptıkları çalışmaları ve özelliklerini bir bir anlatan öğrenciler, hayallerindeki çalışmalara imza attıklarını söyledi. Son zamanlarda artan hırsızlık olaylarını önleyici alarm sistemi, elektrikle çalışan gemi, hızlı tren, oyuncak arabadan yapılan uzaktan kumandalı süpürge, sigaranın verdiği zararı anlatan çalışma, ekmeği taze tutan sepet, çeşitli bitkilerden elde edilen parfüm gibi 90 proje davetlilerin beğenisini kazandı.

Bilim Şenliği’nde en büyük ilgiyi ise Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı uzay aracı gördü. ABD’nin uzaya gönderdiği araçlardan etkilenerek okullarında ismini ’Siverek-1 Uzay Robotu’nu geliştiren öğrenciler, şenliği gezenlerin dikkatini çekti. Robotun bilgisayarla çalıştığını ve görüntü kaydedebildiğini anlatan öğrenciler, "ABD’de bulunan NASA’nın yaptığı çalışmadan etkilenerek bunu gerçekleştirdik. Robotumuz görüntü kaydediyor ve bu görüntüleri aynı zamanda bilgisayara da aktarıyor" dedi.

Siverek Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Rıfat Mertoğlu, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak için bilim şenliğini organize ettiklerini ifade etti. Mertoğlu, 90 projeyle öğrencilerin çevre ve daha birçok konuda projelerini ortaya koyduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 11:05:31
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 12:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ENES TEPE IP: 212.175.112.xxx Tarih : 2.05.2008 15:34:38

BEN DE SİVEREKLİYİM BU PROJE ÇOK GÜZEL YANİ SİVEREK İÇİN HARİKA BİR PROJE