18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVEREK - ŞANLIURFA

Siverek'te dolandırıcılık

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde kendisini banka görevlisi olarak tanıtan kişi, bankadan 300 milyon lira çeken şahsı dolandırarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, Bahattin Güneş, saat 10.50 sıralarında, İstanbul'da ikamet eden abisi Hadi Güneş'in kendisine gönderdiği 300 milyon lirayı çekmek üzere Akbank Şubesi'ne geldi. Parayı alıp saymaya başlayan Güneş'in yanına gelen kimliği belirsiz, takım elbiseli bir kişi, fotokopi çekmek bahanesiyle kandırdığı Güneş'in parasını aldı.
Güneş, polise verdiği ifadesinde, "Abimin bana gönderdiği 300 milyonu vezneden çektim. Bu sırada parayı saydığım zaman takım elbiseli bir şahıs kendini banka görevlisi olarak tanıtarak yanıma geldi. Benim çektiğim bu paranın bir kısmını bankaya hayır yapmamı istedi. Bende daha ne olduğunu anlamadan takım elbiseli şahıs çektiğim bu parayı saymak için benden aldı. Sonrada bana sen git bu evrakın fotokopisini dışardan çek getir, paranı sana vereceğiz dedi. Geri döndüğümde parayı verdiğim şahsı görmediğim için durumu görevlilere bildirdim" dedi.
Geçen haftada benzer olay İş Bankası'nın Siverek şubesinde gerçekleştirmişti. Kimliği belirlenemeyen takım elbiseli bir şahıs, kendini banka görevlisi olarak tanıtıp, para yatırmaya gelen bir müşterinin 450 milyon lirasını alıp kaçmıştı.
Olay üzerine Siverek Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, dolandırıcılıkla ilgili olarak banka güvenlik kamerasında tespit ettikleri takım elbiseli şahıs ile yanında bulunan kişiyi yakalamak için geniş çaplı bir araştırma başlattı.
ŞANLIURFA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 02:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?