22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİVEREK - ŞANLIURFA

Siverek'te okulların yakacak problemi

Siverek İlçesine bağlı 192 köyün okulu, yakacak yardımından faydalanmadığı için öğrencilerin evden getirdikleri tezek ve çalılarla ısınıyor.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte 192 köy okulunda eğitim öğretim gören yaklaşık 21 bin ilköğretim öğrencisi, yakacak sorunu yüzünden buz gibi sınıflarda ders işlemek zorunda kalıyor. Sınıfları ısıtmak için çeşitli yollara başvuran köy öğretmenleri ise öğrencilerin okula gelirken evlerinden getirdikleri kuru çalıları kullanıyor.

Her gün okula bir elinde çanta bir elinde tezekle giden öğrencilerden biri, "Yaz aylarında evde yakmak için topladığımız çalıları, samanları okula getirdiğimiz için bu kez evde üşüyoruz" dedi.

Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan ailelerden parayla satın aldıkları tezekle ısınmaya çalıştıklarını belirten Hasan Özşen, şöyle konuştu: "Biz kendi ev ihtiyacımızı ancak karşılıyoruz. Maalesef okullarımıza devlet yakacak yardımı yapmadığı için bütün yakacaklarımızı çocuklar okula götürüp ısınıyorlar."
Öte yandan, Siverek Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu yıl ilçe merkezinde bulunan toplam 18 ilköğretim okuluna 60 milyar lira civarında odun, kömür, kalorifer yakıtı yardımı yapıldığını, köy okulları için böyle bir ödenek olmadığını bildirdi.

ALİ LEYLAK-ŞANLIURFA (İHA)
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zından edap IP: 81.213.118.xxx Tarih : 20.08.2005 23:20:35
siverekli insanlar kadar baba yigit bir insan yıktur