19
Mayıs
2024
Pazar
SİVEREK - ŞANLIURFA

Siverek'te ulaşım atağı başladı

Siverek İlçesi’nde köy yollarının düzeltilmesi için çalışma başlatıldı. 600 yerleşim birimi, bin 600 kilometre yol ağıyla Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden biri olan Siverek’te, kaymakamlık bozulan yolların iyileştirilmesi için yeni bir çalışmaya start verdi.

Köy yollarının iyileştirilmesi için öncelikle 3 aylık bir hedef açıklayan Kaymakam Seddar Yavuz, daha sonra tüm köy yollarının düzeltilmesinin hedeflendiğini kaydetti.


Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, öğrenci taşıma merkezlerinin bulunduğu köylere ilk 3 ay önem vereceklerini ve bu yolların bakım ve onarımını yapacaklarını ifade ederek, "İlk etapta 92 kilometre asfalt bakım onarımı, 21 kilometre ham yol, 133 kilometre ise bozulan yolların onarımı yapılacaktır. Bu 3 ay içerisinde yapacağımız ulaşım yatırımlarıyla eğitimin aksamadan sürdürülmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

2005 yılında Siverek’in ulaşım ve eğitim problemini çözebilmek için bu iki konuya önem vereceklerini kaydeden Kaymakam Seddar Yavuz, "İlçemizde 12 ayrı merkeze öğrenci taşınabilecek okullar yaptırıyoruz. Eğitimdeki problemleri bu merkezlerle çözüme kavuşturmayı planlarken, yine 2005 yılı boyunca ulaşımda karşılaşılan problemleri çözmeye çalışacağız" diye konuştu.

Siverek-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:29:23
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 11:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?