22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİVEREK - ŞANLIURFA

Siverek'te yeni derslik açılışı

Siverek İlçe Kaymakamlığı tarafından tamamlanan bir dizi proje ve yeni derslikler Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan tarafından hizmete açıldı. 

Siverek ilçesinde gerçekleştirilen açılışlara Vali Yusuf Yavaşcan, Kaymakam Seddar Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Siverek Belediye Başkanı Hasan Çelebi ile çok sayıda daire amiri ve vatandaşlar katıldı. 

Vali Yavaşcan, ilk olarak Siverek ilçesine bağlı Karabahçe Köyünde; "Atam Projesi ve köyümün parkları projeleri" kapsamında yaptırılan çocuk parkının açılışını yaptı. 

Vali Yusuf Yavaşcan ve beraberindekiler daha sonra okullardaki şiddetin önlenmesi amacıyla ve öğrencilerin boş zamanlarında streslerini atmak için Mustafa Kemal Lisesinde oluşturulan "Stres odası" ve spor salonu açılışını yaptı. Vali Yusuf Yavaşcan burada boks eldivenlerini takarak boks torbasını yumrukladı ve sor aletleriyle çalıştı. 

Program kapsamında "Haydı Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde, okula kazandırılan kız çocuklarına ayakkabı ve giysi dağıtan Vali Yavaşcan, "Son iki yılda il genelinde yaklaşık 40 bin çocuğun okula kazandırıldı. Her yıl 30 bin çocuğa derslik yapıyoruz. Eğitim seferberliğine tüm vatandaşların katkı sunmasını bekliyoruz" dedi. 

Mehmetçik İlköğretim okulunda yapılan törende "Haydı kızlar okula" ve "Lastik ayakkabıya son" kampanyasına katkıda bulunan sunan Siverek Belediye başkanı Hasan Çelebi ile 15 hayırsever vatandaşa Vali Yusuf Yavaşcan ile eşi Ayla Yavaşcan plaket verdi. 

Vali Yavaşcan daha sonra Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Şair İbrahim Rafet İlköğretim okulunda yaptırılan 8 derslik ek bina ile Bayırözü Köyü'nde yaptırılan 8 derslik İlköğretim okuluyla, çocuk parkının açılışını yaptı. Vali Yavaşcan, aile reislerine kız çocuklarının mutlaka okula gitmesi konusunda yardımcı olmalarını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 12:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abullah yüksekyayla IP: 88.254.119.xxx Tarih : 12.04.2007 17:06:32
siverek kaymakamlığına. siverek halkına yapmış olduğunuzbütün katkılardan dolayı teşekkür ederim.