27
Mayıs
2024
Pazertesi
SURUÇ - ŞANLIURFA

Belediyeden temizlik seferberliği

SURUÇ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede ticaretin yapıldığı, esnafların yoğun olduğu caddelerde temizlik seferberliği başlattı.

İlçenin önemli caddelerinin parke ve kilitli taş ile döşenmesinden sonra estetik bir görünüm kazanan Suruç caddelerinin ayda bir kere deterjanlı su ile yıkanacağını söyleyen Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin, "Kendi açımdan gurur tablosu sayıyorum. Çamurlu yolardan deterjanla yıkanan günlere geldik. İlçe, çamurlu görünümden kurtulup estetik bir görünüm kazanıyor. İlçede temizliğe büyük önem vereceğiz. Yeni başlatılan bir uygulamayla ilçede ticaret faaliyetlerinin yoğun olduğu, esnafların çok olduğu ana

caddelerde deterjanlı suyla yıkama çalışması başlattık. Ekipler yıkama çalışmalarına her ay rutin olarak yapacaklar. Temizlik ekipleri önce caddeyi köpüklü, deterjanlı suyla yıkadıktan sonra tazyikli suyla temizliyorlar. Ana caddeler ve kavşaklar temizlik ekipleri tarafından gece geç saatlere kadar deterjanlı suyla yıkanma işlemi devam edecek" dedi.

Belediye Başkanı Şahin, esnafın mağdur olmaması, temiz bir Suruç için ana cadde ve kavşakları, gece saatlerinde yıkadıklarını belirtti. Esnaf ve vatandaşların cadde ve sokakları daha temiz tutmalarını istediğini belirten Şahin, "Temizlik İşleri ekiplerimiz gün boyu gece gündüz demeden çalışıyorlar. Belediye olarak, cadde ile kavşak ve bulvarları her gün 10 defa temizlesek dahi çöp atıldıktan sonra yine aynı kirlilik yaşanacaktır. Eğer modern bir kent olmak istiyorsak, çevreyi temiz tutulması için

herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bir kentin yaşanır hale gelmesini görmek isteyenler, o kentin temizliğine hep beraber dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 10:02:04
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 19:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gamze ak IP: 88.253.213.xxx Tarih : 11.12.2009 18:36:26

bravo valla arkadaşalr size bir soru soracağım suruç un yazın enyi meşhur kışın neyi meşhur olurr:::isterseniz ben söyleyeyim yazın PUDRASI kışın ÇAMURU meşhur olur:):):):)