19
Mayıs
2024
Pazar
SURUÇ - ŞANLIURFA

DTP tutuklamaları protesto etti

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, yaklaşık 250 kişilik DTP'li grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek, gözaltı olaylarını protesto etti.

DTP Suruç İlçe Teşkilatı önünde toplanan kalabalık, ağızlarını siyah kurdele ile bağladıktan sonra Suruç Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşe çok sayıda partili katıldı.

Suruç Meydanı'ndaki Nar Heykeli'nin bulunduğu alanda basın açıklaması yapan DTP Suruç İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, kendilerine yönelik operasyon ve tutuklamaların hukuksuz olduğunu ileri sürdü.

Tutuklananların serbest bırakılmasını isteyen Aydeniz, DTP'ye yönelik operasyonların son bulması gerektiğini söyleyerek, "En son Suruç ilçemizde 9 tane arkadaşımız yakalanmıştır. Bu uygulamalar sivil demokratik siyasetin önünü kapatmaktadır. Tutuklamaları protesto etmek için parti binamızda 2 günlük açlık grevi başlatacağız" dedi.

Açıklamanın ardından 5 dakika oturma eylemi yapan DTP'liler, daha sonra parti binasına geçerek açlık grevine başladılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 18:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?