18
Mayıs
2024
Cumartesi
SURUÇ - ŞANLIURFA

En çok okuyan 'altın' kazanacak

SURUÇ'TA EN ÇOK OKUYAN 'ALTIN' KAZANACAK

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan Beldesi Kemal Kılıç Lisesi'nde idareci, öğretmen işbirliğiyle "Düşmanımız Cehalet" sloganıyla "Altın Öğrenci Kitap Okuma Kampanyası" başlatıldı. Kampanya sonunda, 450 öğrencisi bulunan okulda en çok kitap okuyan ilk üç kişi, Cumhuriyet altınıyla ödüllendirilecek.

Kemal Kılıç Lisesi Müdürü Adem Elmas, öğrencilerin kitapları dönüşümlü okuyacağını söyledi. Elmas, "Sponsorumuz yok ama en büyük desteğimiz velilerimizdir. Beldenin eğitimdeki kötü imajını kitap okumaya teşvik ile azaltmaya çalışacağız. Artık okulun başarılarla anılması gerekiyor. Kampanya ile amacımız öğrencilerimize okuma sevgisini aşılamaktır. Bu kampanyadaki altın ödülünü öğrencilerimiz bir kazanç olarak görebilir. Ama bizim kazancımız, öğrencilerimizin başarısıdır.

Kampanya ile amaçlanan, öğrencilerin serbest zamanlarını değerlendirmeleri ile birlikte kişilik ve kişisel gelişimlerini geliştirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisi ve okuma oranının artırılmasını sağlamaya çalışmaktır 'Oku, Değiş, Değiştir' sloganıyla da öğrencilerin kitap okumalarını ve çevresindeki insanları olumlu yönde değişimlerine katkıda bulunma alışkanlığının kazandırılmasını hedefliyoruz. Öğrencilerin okuması ve katılımının sağlanması için gerekli çalışmalarımızı yaptık.

Aydınlık bir gelecek için okuma kampanyasına öğrencileri teşvik etmek amacıyla, birinci olan öğrencimize 1 adet tam Cumhuriyet altını, ikinci olana yarım Cumhuriyet altını ve üçüncü olana da çeyrek cumhuriyet altını ödül olarak verilecektir" dedi.

Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında eğitimsizlik olduğunu ifade eden 11.sınıf öğrencisi Ali Akkuş ise, "Toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi gereken bir alışkanlıktır. Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş

açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır. Boş zamanlarını, çoğu zaman hiçbir

yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendiren kişiler, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda aynı zamanda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olurlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 09:59:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 16:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?