20
Mayıs
2024
Pazertesi
SURUÇ - ŞANLIURFA

Esnaf kepenk kapatıyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi esnafı, işlerin kötü gitmesinden dolayı birer birer kepenk kapatıyor.


150 dönümlük arazi üzerinde kurulu, 200 esnafın bulunduğu Sanayi Sitesi’nde işlerin olmamasından dolayı esnaf sayısı 100'e indi. Site sakinleri yeni açılan otoban yüzünden işlerinin kırıldığını iddia ettiler.

Suruç Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Şimşekli, yaptığı açıklamada, esnafın birer birer kepenk kapattığını belirterek, "Yıllar önce Şanlıurfa'nın en iyi zanaat ustaları ilçemizdeydi. Hem eski ustaların işsizlik nedeniyle dışarıya göç vermesinden hem de ilçede tarımın bitmesiyle bir çok esnaf bu işi bırakmak zorunda kaldı. Otoyolun açılmasıyla birlikte esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı” dedi.


Sitede kamyon tamirciliği yapan Ekrem Hülagü ise otoban olmadığı zaman işlerin daha iyi olduğunu kaydederek, "Ben kamyon tamircisiyim. Bundan 3-4 yıl önce otoban yoktu. İlçemize 3 kilometre mesafede geçen Gaziantep-Şanlıurfa karayolunu kullanan kamyoncular bir arıza olduğunda hemen bizi ararlardı. Şimdi otobanın açılmasıyla, kamyoncular otobanı kullanıyorlar. Otobanın da bize uzaklığı 10-15 kilometredir. Arızalanan araçlara Şanlıurfa'dan veya Gaziantep'ten tamirci getiriyorlar. Bunca yıl bu meslekle uğraştım. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 13:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?