19
Mayıs
2024
Pazar
SURUÇ - ŞANLIURFA

Kaymakam muhtarları dinledi

SURUÇ KAYMAKAMI YILDIZ MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Şanlıurfa'nın Suruç Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, muhtarlardan köylerin sorunlarını dinledi.

Öğretmen Evi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda; İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, DEDAŞ, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Suruç Belediyesi, Tapu Kadastro Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü, temsilcileri de hazır bulundu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Toplantıda köy muhtarlarının tüm sorunları tek tek masaya yatırılırken özellikle sağlık ve eğitim üzerinde duruldu. Kuduz salgını hakkında bilgilendirilme yapıldıktan sonra konu ile ilgili birikimlerini köy muhtarları ile paylaşan Dr. Mehmet Demirbilek, kuduz aşısının yapılması ve kuduz hastalığını iyi tanınması konusunda köy muhtarları üzerine düşen görevleri de belirtti.

Köylerde artan hayvan hırsızlıkları konusunda ve güvenlik önlemleri hakkında muhtarları bilgilendiren Jandarma Başçavuş Mesut Ceylan, köylülerin duyarsızlıklarından yakınırken, ilçede yaşanan 7 olaydan 3'ünün aydınlatıldığını açıkladı. Jandarma Komutanlığı hırsızlık olaylarının önüne geçebilmek için köy bakkalları ve okullarına asılmak üzere, üzerinde hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için maddeler yazan afişler hazırlayarak köy muhtarlarına dağıttı.

Muhtarlar köylerinde ışıklandırmanın ve sokak lambalarının olmadığından dolayı hırsızların daha kolay hareket ettiklerini ve bu konuda çok sıkıntı çektiklerini belirtiler. Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyen ve notlar alan Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, ilçede bulunan Devlet Hastanesinde günlük olarak 18-20 ameliyat yapıldığını belirtti.

Kaymakam Yıldız, "İlçenin en büyük sorunlardan biri olan işsizlik konusudur. 2 yıl kadar dişimizi sıktığımızda, su sorunumuz kalmayacak. Suruç pompaj sulama suyunun 2 yıl sonra bittiğinde 180 bin kişiye istihdam sağlayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 11:02:01
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 15:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?