19
Mayıs
2024
Pazar
SURUÇ - ŞANLIURFA

Mayın mağdurları motor istiyor

MAYIN MAĞDURLARI MOTOSİKLET İSTİYOR

Suriye sınırındaki, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Şırnak'ta sınır bölgelerinde arazilere döşenen mayınlardan dolayı, sakat kalan mayın mağdurları, devletten özürlü motosikleti istiyor.

Sınırın 'sıfır' noktasında bulunan sınır köylerinde yaşayan vatandaşlar, devlet kapılarında iş bulamadıkları için sınırda kaçakçılık yaptıklarını belirtti. Kaçakçılıktan dolayı ayaklarını kaybettiklerini ve bu yüzden dolaşamadıklarını belirtken mayın mağdurları, ulaşım aracı olarak devletten özürlü motosikleti istediler.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Çaykara (Mıheser) köyünde yaşayan 70 yaşındaki mayın mağduru Bakır Aslan, kendisinin ve diğer özürlü arkadaşlarının yaşam sıkıntısı çektiklerini belirterek, "Suriye sınırında yaşayan köylüler olarak, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan ötürü, halk arasında 'Sırtçılık' olarak bilinen kaçakçılık yöntemi ile geçimimizi sağlamaya çalışıyorduk. Bazen hayvan sürülerini, mayınlı sahayı kullanarak sınırdan geçiriyorduk. Bu hayvan sürülerini Suriye'ye götürüp, Suriye'den de çay, sigara olmak üzere, birçok ürün getiriyorduk. Ama bu gidiş gelişlerde mayınların patlaması veya sınırda nöbet tutan askerlerin ateş açması sonucu yüzlerce kişi hayatını kaybetti veya sakat kaldı. Bazen de sınıra yakın kendi tarım arazilerini ekip biçen birçok kişi, doğal afetlerin sürüklediği mayınlara basarak hayatını kaybetti, kimileri de sakat kaldı. Şimdi mayınların izlerini vücutlarında taşıyorlar. Bu mağdurların büyük bölümü şimdi hayatta değiller. Hayatta olan özürlü kişiler sakat oldukları için evden dışarı çıkamıyorlar. Mayın mağduru olarak bizlere motosiklet verilmesini istiyoruz" dedi.

MAYIN MAĞDURLARI MOTOSİKLET İSTİYOR
MAYIN MAĞDURLARI MOTOSİKLET İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:25:05
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 14:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?