18
Mayıs
2024
Cumartesi
SURUÇ - ŞANLIURFA

Öğretmenler film çekti

SURUÇ YİBO'DAN SİNEMA GÖSTERİMİ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğretmenleri tarafından "Köy çiçeklerini getirin bana" kısa metrajlı sinema filmi gösterime sunuldu.

Suruç Öğretmen Evi Konferans Salonu'nda gösterime giren filimi İlçe Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Fırathan, öğretmenler ve veliler izledi.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu YİBO öğretmenleri tarafından çevrilen filim, ilçede ve yörede kız çocukların okullaşmasındaki zorlukları anlatıyor. Filmin konusu aynı köyde ailesi tarafından 5 sınıftan sonra okula gönderilmeyen iki kız çocuğun köydeki yaşamını ve kız çocukların okullaşması için köy köy dolaşan gönüllü öğretmenler tarafından kızların aileleri ikna edilerek okula başlamasını, Yatılı okuldaki günlük yaşamını konu alıyor. Profesyonelce bir filim çekimi gerçekleştiren okul öğretmenleri, izleyiciler ve İlçe Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız tarafından tebrik edildi. Film gösterisinde kısa bir tiyatro gösterimi de sunuldu.

SURUÇ YİBO'DAN SİNEMA GÖSTERİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 11:20:05
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 16:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?