25
Mayıs
2024
Cumartesi
SURUÇ - ŞANLIURFA

Okuma kampanyası hedefine ulaştı

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın başlatmış olduğu "Işığımı Arıyorum, Okuyorum" kampanyası Suruç ilçesinde hedefine ulaştı.

Suruç Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve ünlü şairlerin katılmış olduğu "Şiir dinletisine sende katıl, kitap okuma kampanyasına sende destek ver" programında elde edilen bağış ve gelirlerle Dünya Klasikleri, Türk Klasikleri ve 100 temel eserden oluşan 4 bin kitap alınarak ilk ve orta öğretim okullarına dağıtıldı.

İl genelinde başlatılan Okuma kampanyası hakkında açıklama yapan Suruç Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, "İlimiz Valisi Nuri Okutan tarafından başlatılan Işığımı Arıyorum, Okuyorum kampanyasında Suruç ilçesi olarak hedefimizi yakaladık. Okullarımız kütüphanesinde yaşanan kitap sıkıntısını kampanya çerçevesinde gidermeye çalıştık. Bu aşamada ilçemiz ilköğretim ve orta öğretim okullarının kütüphanesinde bugüne kadar 40 bin kitap dağıttık. Bu yeterlimi? hayır yeterli değil. Kitap okuma ve destek alma çalışmalarımız devam edecektir. Özelikle ilçemizde kurumlarından ve okul idarecilerinden büyük destek gelmiştir. Tabi ki, Suruç halkımızda kendi aralarında topladıkları kitaplarla ve işyerlerinde her gün 20 dakikalık kitap okuma alışkanlığıyla kampanyaya destek çıkmışlardır. Tek amacımız ilçemizde kitap okumayan hiç bir insanımız kalmasın. Kampanyaya destek çıkanlara da teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 10:10:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 11:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?