19
Mayıs
2024
Pazar
SURUÇ - ŞANLIURFA

Şanlıurfa: Suruç'ta tankerden sızan mazot kapanın elinde kaldı

Alınan bilgiye göre, Mersin’den yüklediği mazotu Irak’a götürmek üzere yola çıkan sürücü Selim Öztürk yönetimindeki 73 SR 159 plakalı tanker, Suruç’a bağlı Onbirnisan Beldesi yakınlarında seyir halindeyken belirlenemeyen bir sebepten dolayı depodan mazot akıtmaya başladı.

Yoldaki diğer sürücülerin ikazı sonucu aracını kenara çeken Selim Öztürk, mazot sızdıran deliği tamir etmenin yollarını ararken, durumu fark eden köylüler ellerindeki mazotlarla tankere akın etti. Önce akarak yerde göl haline gelen mazotu getirdikleri bidon ve kaplara dolduran köylüler, daha sonra tankerdeki deliğe bidonlarını dayayarak mazot kapma yarışına girişti.

Sürücünün ikazlarını dinlemeyen köylüler, doldurdukları bidonları, taksi, minibüs ve at arabalarıyla evlerine götürdü. Şanlıurfa-Gaziantep Karayolu üzerinde meydana gelen mazot kapma yarışına bir süre sonra jandarma ekipleri müdahale etti. Olay yerine gelen jandarma ekipleri mazot dolu bidonlara el koyarken vatandaşları da tankerin yanından uzaklaştırdı.
Öztürk, aracındaki sızıntıyı sonradan gördüğünü belirterek, "Ben tamire uğraşırken vatandaşlar mazot götürmeye çalıştı, kimse yardım etmedi" diye konuştu.

iha-şanlıurfa
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 12:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?