24
Mayıs
2024
Cuma
SURUÇ - ŞANLIURFA

'Suç işlemeye' devam edeceğiz

BDP MİLLETVEKİLİ İBRAHİM BİNİCİ TUTUKLANAN BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN TEPKİ GÖSTERDİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, KCK kapsamında tutuklanan belediye başkanlarına sahip çıkarak, tutuklamalara tepki gösterdi.

Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin'in KCK operasyonun kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmasıyla birlikte boşalan yerine, Belediye Meclis üyesinin oy birliğiyle göreve getirilen Mehmet Özkan'ı makamında ziyaret etti.

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Belediye binası önünde toplanan gruba yaşanan tutuklamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili İbrahim Binici, DTP'ye yönelik Kürt halkının ve Kürt özgürlük mücadelesinin tasfiye planı dışında hiç bir şey ifade etmediğini belirterek, "Bu güne kadar yine 14 Nisan operasyonunda 3 tane eş başkanımız ve 50 yönetici arkadaşımız adeta sistem tarafından hukuksuz bir şekilde esir alındılar. Bunu aylarca Türkiye kamuoyu ve Kürt kamuoyuyla paylaştık. Değişen hiç bir şey olmadı. Arkadaşlarımız hakkında henüz bir iddianame hazırlanmış değildir. Çünkü arkadaşlarımız demokratik mücadele dışında hiç bir suçları yoktur. Ama şunu açık söylüyoruz partilerimizi kapatabilirsiniz, binlerce insanımızı cezaevine atabilirsiniz, hatta özgürlük yolunda yürüyen yoldaşlarımızı şehitte edebilirsiniz, hiç bir zaman Kürt özgürlük mücadelesinin önüne geçecek güçte değilsiniz. Yine 23 Aralık'ta BDP partisine geçiş yapan 94 Belediye Başkanımız hakkında soruşturma başlatıldı.

Arkadaşlarımız Etem Şahin, Emrullah Cin, Leyla Güven, Mehmet Altay yine Diyarbakır il Başkanımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmışlardır. Tüm yoldaşlarımıza buradan sesleniyoruz. Sizin onurlu mücadelenizi yürüteceğiz. Sizi suçlayan sistemin bahsettiği suçları dün işledik, bugün işliyoruz, yarında işlemeye devam edeceğiz. Belediye Başkanlarımız Etem Şahin, Leyla Güven hırsızlıktan alınmadılar, ihaleye fesat karıştırmaktan alınmadılar, özgürlük mücadelesi yürüyüşünde alındılar" dedi.

Konuşmaların ardından Milletvekili İbrahim Binici, Suruç Belediye Başkan Vekili Mehmet Özkan, BDP Şanlıurfa İl Başkanı Celil Coroci, eski DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, BDP Suruç ilçe Başkanı, Onbirnisan Belediye Başkanı İbrahim Halil Parıldar Belediye binasına geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 10:18:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 23:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?