26
Mayıs
2024
Pazar
SURUÇ - ŞANLIURFA

Suruç'a Arnavut kaldırımı

Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Belediyesi, havaların düzelmesi ile birlikte çalışmalarına hız verdi. Suruç'ta mahalleler ile birlikte merkezde de çalışmalar devam ediyor.

Modern bir şehir merkezlerini andıran bir görünüme sahip olmak için ilçenin giriş caddesi olan Onbirnisan Caddesi, İlçe Merkezinin girişine kadar çift yol ve halk arasında Arnavut kaldırımı olarak bilinen Andezit küp taşları döşenmeye başladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden başlanarak Mürşitpınar Caddesi, ilçe dışına kadar ve ilçe meydanından Ziyaret Yolu Hastaneye kadar toplam 60 bin metrekare döşenecek. Nostaljik bir ortama kavuşacak olan bu caddelerin yol ayrımını yapan kaldırımlarda ışıklandırma çalışmaları şehrin çehresini değiştireceği belirtildi.

Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin, "Biz Suruç Belediyesi olarak yılın 365 günü 24 saat Suruç'un kalkınması ve güzelleşmesi için çalışıyoruz. Bahar ayının yaklaşması ile birlikte mahallelerle birlikte şehir merkezinde de çalışmalarımıza yeniden hız verdik. Suruç'un merkezi modern bir havaya dönecek. Merkezini yerli malımız olan Andezit taşı ile kaplamaya başladık. Buradan sökülen taşları da diğer yerlerde değerlendirdik. Bildiğiniz gibi geçen yıllarda kilit parke taşı döşediğimiz sokaklarımızdan söktüğümüz siyah taşlarımı değerlendirerek Onbirnisan Caddesinden başlayarak Mürşitpınar Caddesinin Üniversiteye kadar, İlçe merkezinden de Ziyaret Yolu Hastaneye kadar yollarımız bu Arnavut dediğimiz taşlarla döşeyeceğiz. Aslında bu döşediğimiz caddeler Karayoluna aittir. Ama yıllardır Karayollarına bu yolların yapılması için her ne kadar müracaatımız olduysa da Karayolları müracaatlarımızı dikkate almayarak bu yollarımızı yapmadılar. Karayollarının yapmadığı yolları biz Suruç Belediye olarak halkımıza hizmetin en iyisini verme anlayışımızla birlikte bize maliyeti 1.5 milyon TL'ye mal olmasına rağmen, hizmet adına ve ilçemizin modern görünüme kavuşması adına çalışmalarımıza başladık. Oysaki bu yollara harcadığımız 1.5 milyon TL ile Cumhuriyet mahallesinin tümüne kilit parke taşı döşerdik. Bu çalışma seçim projelerimizde olmayan bir projeydi. Yani projelerimizin içinde ekstra dediğimiz projelerimizden bir tanesini seçilmekle birlikte başlattık. Tek hedefimiz modern ve yaşanabilir bir Suruç oluşturmaktır. Önümüzdeki günlerde daha hesapta olmayan projelerimizle halkımıza hizmet vereceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 11:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?