19
Mayıs
2024
Pazar
SURUÇ - ŞANLIURFA

Suruç'ta 25 kız öğrenci okul sıraları ile buluştu

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kız öğrencilerin okullaşması için başlatılan çalışmalar çerçevesinde, öğretmenler çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna etme çalışmalarını sürdürüyorlar.

 Suruç İlçesi’ne bağlı Yukarı Alacık Köyü’nde bulunan 25 kız çocuğunun okula gönderilmemesi üzerine köye gelen Suruç Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Selahattin Varan ile bayan öğretmenler Gülsezin Gençoğlu ve Mine Çiçek, velilerle tek tek görüştüler. Öğretmenler ilk olarak küçük kızını okula gönderen, ancak 11 yaşındaki kızı Bahar’ı yaşı büyük olduğu için okumasına izin vermeyen anne İslim Öztürk’le görüştüler. Kızlarına Kaymakamlığın maddi destek vereceğini, çocukların köyden servis minibüsüyle alınıp okula götürüleceğini ve daha sonra köye getirileceğini anlatan öğretmenler, anne İslim Öztürk’ü kızını okula göndermesi konusunda ikna ettiler.

Köyde özellikle annelerle görüşen öğretmenler çocukların okula gönderilmesi konusunda önemli bir başarı sağladılar. Yapılan ikna görüşmeleri sonucu köyde yaşları 8 ila 12 arasında değişen 25 kız öğrencinin okullaşması sağlandı. Öğrencilerin velileri, şimdiye kadar köylerinde okul olmadığı için kızların okula gönderilmediğini ifade ettiler.

Yapılan görüşmeler sonrası okula gönderilecek olan öğrenciler, servis minibüsü ile köyden alınarak ilçe merkezinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na getirildiler. Sınıflarına giren kız öğrenciler, dersleri büyük bir ilgiyle takip eden ettiklerini belirterek, okullu olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Köylerinde okul olmadığı için ailelerinin şimdiye kadar okumalarına izin vermediklerini ifade eden kız öğrenciler, "Öğretmenlerimizin ailelerimizle yaptıkları görüşmeler sonunda okumamıza izin verildi. Köye gelen servisle artık okulumuza gidip gelebileceğiz" dediler. Okullu olmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, hep bir ağızdan "Haydi Kızlar Okula" diyerek, diğer arkadaşlarına da okula gelmeleri konusunda çağrıda bulundular.

iha-suruç
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 13:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?