18
Mayıs
2024
Cumartesi
SURUÇ - ŞANLIURFA

Suruç'ta 2500 kişilik barış yemeği

Suruç İlçesi’nde bulunan Dinay aşiretine bağlı Baran ve Çelikten aileleri arasında yaklaşık 70 yıl önce arazi anlaşmazlığı yüzünden kan davası başladı. Kan davasında son olarak geçen 20 Aralık günü iki aile arasında silahlı çatışma yaşanmış, olayda Baran ailesinden Süleyman Baran hayatını kaybetmişti. Sedat, Salih, Tahir Baran ile Ali, Ahmet Çelikten’in karıştığı kavgada polis memuru Ramazan Yılmaz yaralanmıştı.

Olaydan sonra iki aile arasındaki kan davasını sona erdirmek için girişimler başlatıldı. Suruçlu Sabri Polat ve ilçenin ileri gelen ailelerinin girişimleri sonucu Baran ve Çelikten aileleri barışa evet dediler.

İki ailenin 70 yıl süren kan davasını noktalayacak olmaları sebebiyle Suruç İlçesi’nde barış yemeği düzenlendi. Düğün salonunda düzenlenen barış yemeğine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan, Siverek Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Şanılurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, büroktarlar, iki ailenin mensupları ve 2 bin 500’e yakın vatandaş katıldı.

AK Parti Milletvekili Mahmut Kaplan, kan davasını sona erdirdikleri için iki aileye ve araya girenlere teşekkür etti. Yemekte konuşan Kaymakam Mahmut Nedim Tuncer, ilçelerinde iki aile arasında barışın sağlanmasının güzel bir gelişme olduğunu belirtti. Törene katılan Şanlıurfa Müftüsü İbrahim Duman, kan davasının İslam’da yeri olmadığını ve Hz. Peygamberin bunu yasak ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 15:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?