18
Mayıs
2024
Cumartesi
SURUÇ - ŞANLIURFA

Terörist cenazesinde intikam sloganları

Van’ın Gürpınar kırsal alanında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen terör örgütü PKK mensubu teröristin cenazesi, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne bağlı Çaykara köyünde toprağa verildi.

Van’ın Başkale ve Gürpınar İlçeleri kırsalında güvenlik görevlileri ile girdikleri çatışma sonucu öldürülen kod adı Zağras olan terörist Mehmet Bozan Şahin’ın cenazesi, Van’ın Bostaniçi Belde Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne getirildi.

Belediye ait resmi plakalı cenaze aracına sözde PKK bayrağı asıldı. Suruç’ta yaklaşık 500 kişilik grup, terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı, "Dişe diş kana kan", "Yaşasın Apo" ve Suruç Ovası Apo’nun yuvası" sloganları attı. Kent merkezinde yürüyüş yapan grup, daha sonra Çaykara köyüne hareket etti.

Cenazenin köye götürülmesi sırasında Kürtçe ağıtlar ve Kürtçe sloganlar atıldı. Öldürülen teröristin tabutu sözde PKK bayrağına sarıldı. Köye getirilen cenaze namazını köy camisi imamı yerine köyün ileri gelenlerinden bir hoca cemaate Kürtçe konuşarak cenaze namazının nasıl kılınacağını anlattı. Cenaze daha sonra slogan ve ağıtlarla toprağa verildi.





 

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 14:54:37
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 12:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mazlum kaya IP: 85.101.26.xxx Tarih : 9.07.2005 12:35:19
merhaba yeter artık bu kanlar akmasın olen bızım olduren bızım nereye kadar kan akacak tum yetkılılere seslenıyorum lütfen yılardır akan bu kanı durdurun bu topraklarda daha kac insanımız genc yasata ömrunın baharında gocup gıtsın tek rıcam ne ben asker analarının aglamasını nede gerılla analarının aglamasının ıstıyorum.ha bu sawa bazıların menfafatı icin yapılıyorsa watandaslar olarak bu olaya elatmalıyız saygılarımla SURUCLU