15
Mayıs
2024
Çarşamba
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Başkan Cin hakim karşısına çıktı

Viranşehir Belediye Başkanı, DTP İlçe Başkanı ve bir partili, belediye personelinden zorla para topladıkları iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ve DTP Kadın Kolları'nda görevli Zelal Özkan hazır bulunurken, yurtdışında bulunan DTP İlçe Başkanı Kadri Özkan katılmadı. Belediye Başkanı Emrullah Cin, "Gerçekle alakası olmayan bir dava yaşanıyor. İsmi üzerinden bağış yapıldı, biz kimseden zorla para almadık. İddia edildiği gibi bir durum yok. Adı geçen şahıslar da belediye işçisi değiller. Böyle bir durum olmamasına rağmen yargılanıyoruz. DTP ilçe örgütümüz yasal olarak makbuzla bağış toplamış, ama ne gariptir ki bunun adı zorla para toplama olarak karşımıza çıkıyor. Bir siyasal parti kendi üyelerinden makbuz karşılığı bağış kabul etmezse, çalışmalarını nasıl yürütecek? Olayın özü yargılanmamamızı ne kadar gerektiriyor artık kamuoyuna bırakıyoruz" dedi.

Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, DTP İlçe Başkanı Kadri Özkan ve Zelal Özkan'ın 2820 sayılı kanuna muhalefet etmek suçundan yargılandığı dava, 4 Şubat 2008 tarihine ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 15:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?