22
Mayıs
2024
Çarşamba
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Belediye su tasviye kanalı yapıyor

Viranşehir ilçesinde Belediye tarafından yağmur sularını tasviyesi için kanal inşasına başlandı.

Viranşehir İlçesi'nde yağmur sularından dolayı yaşanan sel baskınlarının önüne geçmek ve ilçede su baskınlarının yaşanmasını önlemek için yağmur suyu tasviye su kanallarının yapımına başlandı. 2006 yılında ilçede yaşanan sel felaketinin ardından Viranşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmanın ilçe geneline yayılacağı bildirildi.

Viranşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hıdır Çakar, projenin ilk ayağı olan yeni hububat kompleksine döşenecek bin 850 metrelik boruyla yapılacak kanallarla buraya yağan yağmur sularının Çavuş Deresine akıtılacağını söyledi. Hıdır Çakar, "Zaman zaman su baskınlarının yaşandığı Cumhuriyet, Selahattin Eyyübi, Şarkpınar ve Bahçelievler Mahalleleri'nin suyu yapılacak olan kanal ile 3 bin metre uzaklık taki Sandık kanalına, Gölbaşı ve Yeni mahalleleri'nin suyu ise bin metre uzaklıkta bulunan Abre Deresi'ne akıtılacak" dedi.

988 bin 800 YTL'ye mal olacağı açıklanan yağmur sularını tavsiye etme kanal projesinin 60 günde bitirileceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 14:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efraim çelik IP: 78.171.58.xxx Tarih : 5.01.2008 12:04:23

yapılan proje çok güzel bu sayede sel baskınlarının önüne geçmiş olunacaktır... bu projelerin türkiye genelinde hızla devam etmesini bekliyoruz... aslında bu kanalları derelere değilde arıtma tesislerine bağlanması daha iyi olur ama ülkemizde arıtma tesisi sıkıntısı var... umarım ilgililer bu projelerden sonra arıtma tesisleri projelerinede imzalarını atarlar... başarılarının devamını dilerim saygılarımla...