27
Mayıs
2024
Pazertesi
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Bu yıkım sevindirdi

VİRANŞEHİR'DE SEVİNDİREN YIKIM

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkım sevinç yarattı.

Viranşehir'de Belediyesi aldığı bir karar ile Kale Mahallesi'nde bulunan Piçak Sokak'da birçok evi yıktı. Yıkım diğer yıkımların aksine vatandaşları sevindirdi. Viranşehir Belediyesi ilçenin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kale Mahallesi'nde sokakları genişletmek amacı ile birçok evi yıktı. Mahalledeki vatandaşlarla bir araya gelen Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven ve belediye yetkilileri genişliği 1.5 ile 2 metre olan sokakta bulunan evleri yıkarak sokağın genişliğini 8 metreye çıkardı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kudin, kararı sokak sakinleri ile birlikte aldıklarını belirterek, "Bu mahallemiz ilçemizin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Zamanında buralara tapu verilmiş ve imara uygun bir hale getirilmemiş. Herhangi bir yangında itfaiye buraya giremiyordu. Bırakın itfaiyeyi hiçbir araç giremiyordu. Bizler de vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Evlerin bedellerini hesapladık. Vatandaşlarımızı zarara uğratmadan evlerini yıktık.

Amacımız ilçemizi daha yaşanılır bir hale getirmektir" dedi.

Kudin, durumu gören vatandaşların kendi isteği ile evlerini yıktırmak istediklerini kaydederek, "Yıkımı gören vatandaşlar bize gelip, evlerimizi de yıkın diyorlar. Onlarda sokak ve caddelerinin genişlemesini istiyorlar. İlçemizde öyle sokaklarımız var. Onları da vatandaşlarımız ile anlaşıp genişleteceğiz" diye konuştu.

Yıkımı büyük bir ilgi ile izleyen mahalle sakinleri ise durumdan gayet memnun kaldılar. Sokaklarının genişlemesine sevinen vatandaşlar belediyenin örnek bir yıkım gerçekleştirdiğini belirttiler.

VİRANŞEHİR'DE SEVİNDİREN YIKIM
VİRANŞEHİR'DE SEVİNDİREN YIKIM
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:07:00
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 23:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?