18
Mayıs
2024
Cumartesi
VİRANŞEHİR - ŞANLIURFA

Çiftçilere 30 bin meyve fidanı

MEYVECİLİĞİ GELİŞTİRME PROJESİNDE ÇİFTÇİLERE 30 BİN MEYVE FİDANI DAĞITILIYOR

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde meyveciliği geliştirmek için Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan proje kapsamında çiftçilere 30 bin adet meyve fidanı dağıtılacak.

Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Kaymakamlığı tarafından finans edilen ve Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, meyveciliği geliştirme projesi için ilk dağıtım yapıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü depo bölümünde dağıtımına başlanan fidanları çiftçilere Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz verdi. Çiftçilere meyve fidanları veren Kanyılmaz, ''Viranşehir'de örnek olacaksınız. Aldığınız fidanları en iyi şekilde değerlendirin. Hem yetiştiriciliğini yapın hem de diğer çiftçilerimizi bu konuda

teşvik edin. Böylelikle ilçemizde hem ağaca karşı sevgi gelişir hem de bir gelir kapısı doğar" dedi.

Çiftçilere fidanların dikimleri ile ilgili olarak gerekli olan bütün bilgileri verdiklerini belirten Tarım Müdürü Dr. Siraç Yolcu, meyve yetiştiriciliğini ilçede istenen noktaya getirmek için çalışacaklarını söyledi. Yolcu, "Valimiz ve Kaymakamımızın destekleri ile bu projeyi faaliyete geçirdik. İlk başta 16 çiftçiye 163 dekarlık alan için 8 bin 967 adet meyve fidanı verdik. Bunların dikimlerini ve bakımlarını kontrol edeceğiz'' diye konuştu.

İlk etapta 163 dekarlık alana ekilecek fidan verdiklerini de vurgulayan Yolcu, "Önümüzdeki haftalarda da 500 dekarlık alan için toplamda 30 bin fidan dağıtacağız. Umarım bu bütün çiftçilerimize örnek olur" dedi.

Özellikle bölge şartlarına dayanıklı olan meyvelerin seçildiği projede Antep fıstığı, Badem, Nar, Armut, Kayısı, Erik ve Üzüm fidanları dağıtılıyor. Proje kapsamında meyve ağacı alan çiftçilerden Hamdi Perni, kendilerini destekleyen Vali ve Kaymakam ile Tarım Müdürüne teşekkür etti. Fidan dağıtımı sonrası çiftçilerin sorunlarını dinleyen Kaymakam Kanyılmaz, her türlü sıkıntıları için gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 15:54:05
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 17:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?